Cupcakes βανίλιας

21 Οκτωβρίου 2013

Μετά από καιρό αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω cupcakes. 
Είναι γρήγορα, εύκολα, όμορφα και πολύ νόστιμα!


Για τα cupcakes:

• 120 g φαρίνα
• 100 g ζάχαρη
• 70 g βούτυρο
• 110 g γάλα
• 1 βανίλια
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 αυγό
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
• 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

2. Λιώνουμε λίγο το βούτυρο, και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα και το αυγό.

3. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.


4. Σ' ένα ειδικό ταψάκι για ταρτάκια, βάζουμε χάρτινες θήκες και μοιράζουμε το μείγμα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 180 βαθμούς για περίπου 20', μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο: 

• 150 g κρέμα γάλακτος (όχι light)
• 50 g τυρί κρέμα
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
• νιφάδες σοκολάτας

Οδηγίες:

1. Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να αφρατέψει.

2. Βάζουμε και το τυρί και τη ζάχαρη άχνη μετά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

3. Γεμίζουμε ένα κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.

4. Από πάνω μπορούμε να βάλουμε ξύσμα πορτοκαλιού ή νιφάδες σοκολάτας.      

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/14, 5:30 μ.μ.

    Βγήκαν πολύ νόστιμα!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να ήταν καλοφάγωτα και να τα ξαναδοκιμάσετε!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *