Κέικ σοκολάτας με μήλο

2 Φεβρουαρίου 2014

Ένα πολύ νόστιμο κέικ με ευγενική γεύση σοκολάτας και μήλου!

Για τo κέικ:
• 200 g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 185 g καστανή ζάχαρη
• 3 αυγά
• 150 g κουβερτούρα
• 2 κ.σ. γάλα
• 240 g αλεύρι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Για το μείγμα του μήλου:
• 1 πράσινο μήλο γκόλντεν σμιθ
• 20 g σταφίδα σουλτανίνα
•  2 κ.γ. ρούμι
• 1/4 κ.γ. κανέλα
• 1/2 κ.γ. τζίντζερ


Για τo κέικ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπωλ λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο γάλα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν και να "ασπρίσει" το μείγμα. Έπειτα, προσθέτουμε και την λιωμένη κουβερτούρα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μαλακά. 

Για το μείγμα του μήλου:

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε καυτό νερό για λίγα λεπτά. Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε μικρούς, λεπτούς κύβους. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα μήλα με τις σταφίδες, το ρούμι, την κανέλα και το τζίντζερ. 
Σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ βάζουμε το μισό μείγμα του κέικ. Απλώνουμε το μείγμα του μήλου και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ . 
Ψήνουμε για 40-45' μέχρι το μαχαίρι που βυθίζουμε στην μέση του κέικ να βγει χωρίς ίχνη ζύμης. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε ένα αλουμινόχαρτο από πάνω αν έχει πάρει πολύ χρώμα. Όταν είναι έτοιμο κλείνουμε τον φούρνο, ανοίγουμε λίγο την πόρτα του και αφήνουμε να κρυώσει για 5-10'. Έπειτα το βγάζουμε, το ξεκολλάμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι από τα άκρα και το αναποδογυρίζουμε. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *