Αστακομακαρονάδα!

6 Απριλίου 2014







Υλικά:

  • 500 γρ. αστακός ή αστακοκαραβίδα
  • μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη 
  • 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
  • μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 γεμάτες κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη




  • Οδηγίες:

    1. Βράζουμε τον αστακό σε αρκετό νεράκι για 5' και μετά τον βγάζουμε και τον κόβουμε στην μέση. Κρατάμε το νερό για να βράσουμε σε αυτόν τα μακαρόνια.

    2. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τη δάφνη και τις πιπερίτσες. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, πιπέρι, λίγο αλάτι και ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει και να δέσει. Αν χρειαστεί λίγο νερό, χρησιμοποιούμε λίγο από αυτό που έχουμε φυλάξει προηγουμένως.

    3. Χρησιμοποιούμε πάλι την κατσαρόλα με το νερό που βράσαμε τον αστακό και βράζουμε εκεί τα μακαρόνια. Δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον αστακό μας από πάνω. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στον αστακό και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

    1 σχόλιο:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Contact

    Όνομα

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

    Μήνυμα *