Από μικρή τρελαινόμουν για καλαμαράκια τηγανητά. Ένας εύκολος τρόπος να τα φτιάξετε είναι ο παρακάτω:
Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια
- αλεύρι
- αλάτι
- 1 σακούλα
- λάδι για το τηγάνισμα
- λεμόνι
Οδηγίες:
1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια (ή μπορούμε να ζητήσουμε στον ψαρά να τα καθαρίσει). Αν τα καθαρίσουμε μόνοι μας τότε αποσπάμε το κεφάλι από το σώμα, αφαιρούμε τα εντόσθια και το εσωτερικό κόκκαλο και ξεπλένουμε καλά. Κόβουμε το κεφάλι κάτω από τα μάτια και αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα αν δεν είναι μεγάλα. Βγάζουμε την εξωτερική τους μεμβράνη και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα πλένουμε, τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.
2. Βάζουμε σε μία σακούλα τα καλαμαράκια και το αλεύρι. Την κλείνουμε και την κουνάμε καλά για να αναμειχθούν τα υλικά. Αν δεν έχουν καλυφθεί καλά με αλεύρι προσθέτουμε και άλλο και επαναλαμβάνουμε.
3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο) και αφήνουμε να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια και τα απλώνουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Στίβουμε λεμόνι πάνω τους και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου