Κις λορέν

20 Δεκεμβρίου 2013

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι τάρτες και η παρακάτω κις λορέν είναι αγαπημένη και διαχρονική!

• 1 φύλλο κουρού
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος
• 2 αυγά χτυπημένα
• 180 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
• 500 γρ. τυρί τριμμένο
• λίγο βούτυρο
• αλάτι
• πιπέρι
• μοσχοκάρυδο

Αρχικά σοτάρουμε το μπέικον σε λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος, το τυρί και το μπέικον. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και η γέμιση είναι έτοιμη.
Σε μία φόρμα για τάρτες, που τη βουτυρώνουμε λίγο, απλώνουμε το φύλλο και το στρώνουμε γύρω γύρω. Στην μέση απλώνουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *