Καλή χρονιά σε όλους με ένα πολύ ευτυχισμένο 2014!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
• 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
• 250 γρ. λευκή ζάχαρη
• 100 γρ. καστάνη ζάχαρη
• 2 αυγά, λίγο χτυπημένα
• 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 185 γρ. γάλα
• 1 βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
• 300 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 125 γρ. κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
• 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Για το κέικ:
Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνουμε στο πάτο της χαρτί ζαχαροπλαστικής.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη καθώς και το γάλα.
Την τοποθετούμε πάνω σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Σ' ένα μπωλ βάζουμε την λευκή σοκολάτα.
Ρίχνουμε το μείγμα που λιώσαμε στην κατσαρόλα πάνω στην σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε μ' ένα σύρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 60 έως 75 λεπτά μέχρι να βγαίνει το μαχαιράκι/σουβλί με το οποίο τρυπάμε το κέντρο του κέικ καθαρό.
Για το γλάσο:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι και αφήνουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Σε ένα μπωλ τοποθετούμε την άσπρη σοκολάτα και την περιχύνουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε το κέικ και αν θέλουμε να γράψουμε κάτι, λιώνουμε ένα κομμάτι κουβερτούρα με λίγο γάλα και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια γράφουμε ότι θέλουμε!
Καλή όρεξη & καλά μαγειρέματα!
Το δοκίμασα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΚΕΪΚ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ?ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΚΑΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΧΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι όχι, έχετε δίκιο. Σας ευχαριστώ που μου το επισημάνατε.Το κέικ είναι με λευκή σοκολάτα και ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει.
Διαγραφή