• 500 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό
• χυμός από 2 λεμόνια
• 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
• 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λίτρο νερό
• αλάτι
• πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σ' ένα μπωλ τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν.
Την επόμενη μέρα τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι ολόκληρο.
Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και χλιαρό νεράκι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν.
Πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου