Μπισκότα σοκολάτας

16 Ιανουαρίου 2014


Κατά τη διάρκεια της ημέρας μου λείπει πάντα κάτι σοκολατένιο. Είμαι από τους λάτρεις της σοκολάτας που μάλλον δεν αντέχουν μία μέρα χωρίς να γευτούν μία γλυκιά αμαρτία. Σε αυτή τη συνταγή, έφτιαξα μαλακά μπισκότα σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας. Ελπίζω να τα απολαύσετε!

• 170 g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
• 100 g βούτυρο
• 2 αυγά
• 60 g καστανή ζάχαρη
• 20 g κακάο

• 40 g αλεύρι
• 1 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
• 120 g σταγόνες σοκολάτας
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 βανίλια

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. 
2. Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. 
3. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στην συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με μία πρέζα αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πάει η σοκολάτα σε όλο το μείγμα. 
4. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε ίση ποσότητα από την ζύμη μας (όσο χωράει στο κουτάλι) και την τοποθετούμε στην λαμαρίνα. Αφήνουμε κάποιο χώρο αναμεταξύ τους γιατί τα μπισκότα απλώνουν στο ψήσιμο και ψήνουμε για 12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *