Υλικά
- 500 g φασόλια γίγαντες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 2-3 ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Βάζουμε τους γίγαντες σε ένα μπολ με νερό από το βράδυ να μουλιάσουν και την άλλη μέρα τους στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τους γίγαντες, το ένα κρεμμύδι, τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τους γίγαντες. Τα αφήνουμε να βράσουν, για 2 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό κατά τη διάρκεια. Σ' ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρω το άλλο κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο και τα καρότα, αλατοπιπερώνω και αφήνω μέχρι να μαραθούν. Ύστερα, σε ένα ταψί ρίχνω τα υλικά της κατσαρόλας με τους γίγαντες με λίγο ζουμί και τα λαχανικά που σοτάραμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη και το λάδι και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40' στους 190 βαθμούς. Όταν οι γίγαντες θα έχουν πάρει ρόδινο χρώμα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αφήνουμε για λίγα λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου