Σήμερα το τραπέζι έχει ψαράκι! Και συγκεκριμένα ένα λαβράκι στον φούρνο με πατάτες, μία γλυκοπατάτα η οποία ταίριαξε πολύ όμορφα και μερικές ελιές, όλα μαζί στον φούρνο!
Υλικά
- 1 μεγάλο λαβράκι, καθαρισμένο
- 2 πατάτες
- 1 γλυκοπατάτα
- 15 ελιές καλαμών
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- φρέσκια ρίγανη
- φρέσκο θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα ταψί βάζουμε το ψάρι και το αλατίζουμε από μέσα και απ' έξω. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τις πατάτες και την γλυκοπατάτα, την ντομάτα σε κύβους, το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια, τις σκελίδες σκόρδου στη μέση. Γύρω γύρω από το λαβράκι σκορπίζουμε όλα τα υλικά. Στο τέλος, περιχύνουμε με κρασί και λάδι και ρίχνουμε το θυμάρι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο και ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν μπαίνει ένα πιρούνι εύκολα στο ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου