Αν σας έχουν περισσέψει τυριά στο σπίτι, τότε αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη!
Οποιοδήποτε τυράκι μπορεί να λιώσει μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε αυτή την συνταγή. Στο ψυγείο μου είχαν περισσέψει λίγο τυρί γκούντα τριμμένο, λίγη mozzarella, μερικές φέτες τυρί για τοστ, λίγη μετσοβέλλα και παρμεζάνα.
• 1 πακέτο sedani rigati ή πένες
• λίγο αλάτι για το νερό
Για την σάλτσα:
• 250 g τυριά που σας έχουν περισσέψει και λιώνουν
• 250 g φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
• 250 g αρακά
• 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
• 1/2 κ.σ. βούτυρο
• πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον και τον αρακά και όταν πάρουν χρώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά τα τυριά μας με λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αν το μείγμα των τυριών είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα, αφού η μακαρονάδα μας θα μπει στον φούρνο και πρέπει το μείγμα να είναι αραιό. Προσθέτουμε πιπέρι, το μπέικον και τον αρακά μέσα στο μείγμα τυριών μας και ανακατεύουμε. Βράζουμε συγχρόνως τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου