Κριθαρότο με γαρίδες

16 Νοεμβρίου 2013



• 1 kg γαρίδες
• 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 ντομάτες, τριμμένες
• 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
• 1/2 ποτήρι νερού, λευκό κρασί
• 1/2 kg κριθαράκι
• 2 κόκκους μπαχάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• αλάτι
• πιπέρι
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας τα κελύφη και αφήνοντας τα κεφάλια. Τις χαράζουμε στην πλάτη με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε το εντεράκι. Κρατάμε τα κελύφη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1.5-2 λίτρα νερό. Τις αφήνουμε για 10-15' να βράσουν και να βγάλουν όλα τα αρώματα από τα κελύφη. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Όταν εξατμιστεί, αφαιρούμε τις γαρίδες. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη δάφνη και το μπαχάρι. Βάζουμε το ζεστό ζωμό, λίγο παραπάνω από 1 λίτρο και αν το απορροφήσει όλο βάζουμε και άλλο. Προς το τέλος, 5 λεπτά πριν γίνει το κριθαράκι βάζουμε τις γαρίδες και όταν θα είναι έτοιμο ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε! 

Σημείωση: Μπορούμε στο τέλος να προσθέσουμε και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο για να αποκτήσει κρεμώδη υφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *