Πράσινη σαλάτα με σύκα & αβοκάντο

9 Νοεμβρίου 2013


Μία δροσερή σαλάτα, χορταστική από μόνη της, η οποία μπορεί να συνοδεύσει και ένα κυρίως πιάτο!

• 2 πράσινες σαλάτες
• 1 ραντίτσιο
• 10 ξερά σύκα
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 100 g. φέτα

• αλάτι
• 2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
• 2 φλ. καφέ βαλσάμικο ξύδι
• 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν με μέλι
(ή αν έχετε σκέτη ντιζόν, προσθέτετε 1 κ.γ. μέλι)

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις σαλάτες και το ραντίτσιο. Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε και αυτό σε μικρότερα κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα ξερά σύκα. Δεν πετάμε το κουκούτσι του αβοκάντο, καθώς το προσθέτουμε στο μπολ της σαλάτας για να μην μαυρίσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα και ανακατεύουμε. Στο τέλος, από πάνω βάζουμε την φέτα σε κομματάκια και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου και είναι έτοιμη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *