Τάρτα καπνιστού σολομού

1 Νοεμβρίου 2013

Καλό μήνα με μία πολύ νόστιμη τάρτα με καπνιστό σολομό! 

• 1 φύλλο κουρού 
• 200 g καπνιστός σολομός
• 200 ml κρέμα γάλακτος light
• 1/3 φλιτζανιού γάλα
• 100 g τυρί philadephia
• 100 g τυρί μασκαρπόνε
• 3 αυγά
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
• λίγο αλάτι
• πιπέρι
• λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για την ζύμη:

Αρχικά, βουτυρώνουμε μία αυλακωτή φόρμα για τάρτες και στρώνουμε το φύλλο. Γυρίζουμε τη ζύμη που περισσεύει από τα χείλη της φόρμας προς τα έξω και περνάμε με ένα πλάστη από πάνω (επειδή δεν τον έβρισκα, πήρα ένα μπουκάλι νερό), ώστε η ζύμη που περισσεύει να κοπεί και να πέσει, για να μείνει καθαρή η άκρη της ζύμης. Μετά την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία, ώστε ο αέρας που θα εγκλωβιστεί από κάτω να μπορεί να διαφύγει και να μην φουσκώσει.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε κάνοντας και μερικές πτυχώσεις πάρα πολύ έυκολα, αρκεί να ανασηκώσουμε με τον δείκτη και τον αντίχειρα μας ένα μικρό κομμάτι της ζύμης. Το επαναλαμβάνουμε για όλη την άκρη της ζύμης.






Για την γέμιση:

Κόβουμε το σολομό σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα κρεμώδη τυριά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και προσθέτουμε τα αυγά. Μπορεί να αντικατασταθεί το τυρί μασκαρπόνε με τυρί philadephia. Έπειτα προσθέτουμε τον σολομό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και από κάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *