Spaghetti aglio, olio & peperoncino // Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι & πιπερίτσα

9 Νοεμβρίου 2013


Μία τυπική ιταλική συνταγή, πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη! Έτοιμη σε ένα τεταρτάκι!

• 1 πακέτο σπαγγέτι
• λίγο αλάτι για το νερό

Για την σάλτσα:
• 2 καυτερές πιπερίτσες, κομμένες στη μέση (με τα σπόρια τους)
• 4 σκόρδα, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
• μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• λίγο αλάτι

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και προσθέτουμε στο κρύο λάδι το σκόρδο, τις πιπερίτσες και λίγο αλάτι. Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο, αλλά όχι να καεί και να αφήσει τα αρώματα του το σκόρδο, καθώς και οι πιπερίτσες. Βράζουμε συγχρόνως τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και προσθέτουμε και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Είναι έτοιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *