Σάλτσα πέστο βασιλικού // Trofie με πέστο

10 Οκτωβρίου 2013

• 3 κ.σ. κουκουνάρι
• 1 γεμάτη χούφτα βασιλικό πλατύφυλλο
• 6 κ.σ. παρμεζάνα
• 2 φλ.κ. λάδι 
• 1 σκελίδα σκόρδο
• αλάτι

Αρχικά καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε ένα μικρό τηγάνι.

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά στο multi, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε σ' ένα βαζάκι και μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μας, αρκεί να βάλουμε λίγο λάδι από πάνω.

Στο ντουλάπι βρήκα ένα πακέτο trofie, ότι έπρεπε για την σάλτσα πέστο! Οι Trofie είναι ένα ζυμαρικό που συναντάται στη Λιγουρία. Θεωρείται ότι οφείλουν την ονομασία τους στη λέξη "strufugià", η οποία σημαίνει τρίβω, λόγω της κίνησης του του χεριού που απαιτείται στην παρασκευή τους. Εννοείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με linguine, spaghetti ή όποιο άλλο ζυμαρικό επιθυμεί ο καθένας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *