• 1 σφυρίδα (περίπου 1.200 g) (ή κάποιο άλλο ψάρι, όπως λαυράκι)
• 1 μεγάλη ντομάτα
• 20 ελιές καλαμών
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2-3 φέτες λεμόνι
• ξύσμα ενός λεμονιού
• 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
• 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
• 1 καραφάκι λευκό κρασί
• λάδι
• κόκκους από μείγμα πιπεριών
• αλάτι
• 1 μεγάλη ντομάτα
• 20 ελιές καλαμών
• 1 κρεμμύδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 2-3 φέτες λεμόνι
• ξύσμα ενός λεμονιού
• 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
• 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
• 1 καραφάκι λευκό κρασί
• λάδι
• κόκκους από μείγμα πιπεριών
• αλάτι
Βάζουμε το ψάρι σ' ένα ταψί, το αλατίζουμε απ' έξω και από μέσα. Βάζουμε μέσα στην κοιλιά του λίγη ρίγανη και 2-3 φέτες λεμόνι. Από πάνω από το ψάρι πασπαλίζουμε το ξύσμα λεμονιού. Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους, το κρεμμύδι σε 6 κομμάτια, καθώς την πιπερίτσα και τις σκελίδες σκόρδου στην μέση. Πιέζουμε τους κόκκους από το πιπέρι μ' ένα μαχαίρι για να σπάσουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο ταψί. Στο τέλος, περιχύνουμε με το κρασί και με λάδι. Ψήνουμε στο φούρνο και ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν μπαίνει ένα πιρούνι εύκολα στο ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου