• 1/2 kg φακές ψιλές
• 1 κρεμμύδι
• 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο στα 2)
• 3/4 φλ. τσ. χυμός ντομάτας
• 4 φύλλα δάφνης
• ξύδι
• λάδι
• αλάτι
• πιπέρι
Πλένουμε τις φακές. Ρίχνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά βάζουμε τις φακές, αφήνουμε για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτω περίπου 1 lt ζεστό νερό και τις αφήνω να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν και να πιουν το περισσότερο νερό. Αν χρειαστεί ενδιαμέσως, προσθέτουμε και άλλο λίγο ζεστό νερό ακόμα. Στο τέλος, αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το ξύδι. Αφήνουμε να πάρει μία ακόμα βράση και σερβίρουμε.
Συμβουλή: Αν έχει περίσσιο νερό, και θέλουμε να είναι σαν κρέμα το δένουμε με λίγο αλεύρι. Το αλεύρι πρώτα το ομογενοποιούμε με λίγο λάδι για να μην κάνει κόμπους και προσθέτουμε και 1 κ.σ. φακές και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου