Για τα μοσχαράκι:
• 1 kg μοσχαράκι γάλακτος
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 φύλλα δάφνης
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• λάδι
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη
Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. ΄Οταν αρχίζει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτω στο ενδιάμεσο νεράκι.
Για τις πατάτες:
• 1 kg πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
1 φλ. τσ. λαδοτύρι (ή άλλο τυρί) σε μπουκίτσες ή τριμμένο
• 1 σκόρδο λιωμένο
• 1/4 φλ.τσ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα)
• 2 φέτες του τοστ, τριμμένες στο multi
• λάδi
• αλάτι
• πιπέρι
Βάζουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά σε ένα φλιτζανάκι και τα ανακατεύουμε. Το μείγμα αυτό το βάζουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για ~1h. Όταν θα είναι σχεδόν έτοιμες, βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με το ψωμί και ψήνουμε για 5-10 min μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου