• 1/2 kg μαυρομάτικα φασόλια
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1/2-1 φλ. τσαγιού λευκό ξίδι
• 5-6 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 πιπεριά φλωρίνης σε βάζο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 φύλλο δάφνης
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίχνουμε τα φασόλια σε βραστό νερό για 5'. Έπειτα πετάμε το νερό και ξαναβράζουμε σε αλατισμένο νερό μαζί με ένα φύλλο δάφνης, μέχρι να γίνουν. Τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου