Κοτόπουλο φιλέτο με γραβιέρα και αρσενικό Νάξου

15 Σεπτεμβρίου 2013


Για το κοτόπουλο:

• 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
• 2 κ.σ βούτυρο
• 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 6
• 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στα 6
• 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
• 1/2 ποτήρι του νερού, λευκό κρασί
• 1 κρέμα γάλακτος
• 70 g γραβιέρα Νάξου
• 50 g αρσενικό Νάξου
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• αλάτι
• πιπέρι

Για το ρύζι:

• 1/2 kg ρύζι
• 1 κ.σ βούτυρο
• 1 κύβος κότας φρέσκος
• 1 σφηνάκι λευκό κρασί
• 1 κ.γ κόλιανδρος σε σκόνη
• αλάτι
• πιπέρι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο και το αφήνουμε μέχρι να κάψει καλά. Σωτάρουμε το κρέας από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε την μουστάρδα. Σβήνουμε με κρασί και μετά προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και από πάνω τα τυριά σε μικρά κομματάκια. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάει παντού και να γυαλίσει και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό σε ακριβώς τη διπλάσια ποσότητα από το ρύζι (η αναλογία γενικά είναι 1:2 ρύζι-υγρό) και βράζουμε για περίπου 10-12'. Όταν είναι έτοιμο κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω τον κόλιανδρο και μετά 1 κ.γ. βούτυρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πανί και το καπάκι της για 5' και έπειτα σερβίρω.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *