• 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
• 3 αυγά
• 2-3 φλ. τσαγιού αλεύρι
• 2-3 φλ. τσαγιού φρυγανιά
• 1 λεμόνι
• αλάτι
• πιπέρι
• γλυκιά πάπρικα
• λάδι
• 2-3 ντομάτες
• 1 μικρό κρεμμύδι
• 1 mozzarella di bufala
• λίγα φύλλα βασιλικού
• λάδι
• 1 κουτ. γλυκού κρέμα βαλσάμικου
• αλάτι
Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά περνάμε το φιλέτο από το αυγό, ύστερα από ένα πιάτο που έχουμε βάλει το αλεύρι και έπειτα πάλι από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι που έχει ζεσταθεί και το βγάζουμε όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Σαν συνοδευτικό, πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και ανακατεύουμε. Από πάνω προσθέτουμε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα στην μέση, μία mozzarella di bufala κομμένη σε μεσσαία κομμάτια και τέλος ολοκληρώνουμε την σαλάτα με λίγο crema di balsamico από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου