Μπιφτέκια στην σχάρα & πιπεριές ψητές με βαλσάμικο

15 Σεπτεμβρίου 2013


Για τα μπιφτέκια:
• 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
• 2 αυγά
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
• μισό ματσάκι μαϊντανό
• 5 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
• 4 κ.σ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί
• μισή ντομάτα
• λίγο γάλα
• αλάτι
• πιπέρι
• ρίγανη

Για τις πιπεριές:
• 8-10 πιπεριές (όποιες μας αρέσουν)
• 4 κ.σ. βαλσάμικο ή κρέμα βαλσάμικου
• λάδι
• αλάτι

Στίβουμε το ψωμί που έχουμε μουλιάσει στο γάλα. Τρίβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ντομάτα στο multi. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πλάθουμε τα μπιφτέκια (πλατιά και όχι πολύ χοντρά) και με ένα πινελάκι τα αλείφουμε με λάδι. Τα τοποθετούμε στην σχάρα ή στην ηλεκτρική ψησταριά και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

 Σαν συνοδευτικό, πλένουμε και καθαρίζουμε από τους σπόρους τις πιπεριές και τις κόβουμε στην μέση. Αφού τις ψήσουμε στην σχάρα (ή στην ηλεκτρική ψησταριά) τις αλατίζουμε και προσθέτουμε λάδι και aceto balsamico.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *