Φασολάδα

15 Σεπτεμβρίου 2013

• 1/2 κιλό φασόλια μικρά
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
• 2 ντομάτες τριμμένες
• 2-3 καρότα σε μικρές ροδέλες
• 1/2 κ.γ πάπρικα καυτερή (ή καυτερή πιπερίτσα)
• 1-2 λεμόνια στυμμένα
• 1 κύβος από φρέσκο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
• αλάτι
• πιπέρι

Βάζουμε αποβραδίς τα μικρά φασόλια να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα τα πλένω και τα σουρώνω. Βάζω σε μία χύτρα λάδι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι, προσθέτω τα καρότα, το σέλινο, τα φασόλια, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτω νερό και τον ζωμό λαχανικών και το αφήνω να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος προσθέτω λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Contact

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *